Mijn naam is Boeddha, ik weet dat het soms een worsteling kan zijn, een worsteling met je eigen gedachten, en de weerstand die je misschien voelt in je hele lijf en het warme weer dat jullie nu ervaren, kan je helpen met het vertragen van je activiteiten, en het verdelen van je energie.

Je kan bewust kiezen wat je vandaag wel doet of wat je liever laat liggen: Je doet het morgen wel of overmorgen, dat hoeft niet vandaag, neem je tijd om te onderzoeken wat voor jou het allerfijnste voelt om te ontvangen. Om te vragen, om te delen, hoe is die balans?

Wanneer en wat is de laatste druppel die de emmer doet overlopen? Voel jij wanneer het genoeg is? Kijk terug op dat wat je al heeft gemaakt tot wie je nu bent.

Welke uitdaging heb je daar voor moeten aangaan? Kijk ook naar de mooie dingen, die mooie momenten die je hebt gehad en wees er dankbaar voor en sluit het af als het goed is, zoals het nu is, zodat je verder kunt met het ontdekken van de nieuwe manier van invullen van je leven, wat goed voelt voor jou, wat past bij jou, en de natuur vertelt het jou en laat het jou zien, hoe het moeiteloos meevloeit met de golven van het leven. Dat je rijdt op de golven.

En als je mee glijdt in de flow van het leven dan merk je dat het niet altijd meevalt om je nieuwe manier of keuzes vol te houden, dat je makkelijk terugvalt naar oude patronen. Als je weet wat niet meer nodig is en dat je vanuit het nu mag steeds opnieuw mag kiezen wat past, dan opent dat nieuw inzicht en ruimte voor andere mogelijkheden voor jou. Tijd voor jou, hernieuwde verbinding vanuit jezelf vanuit je hart met respect en aandacht voor jezelf.

Over de schrijver
Reactie plaatsen