18 april 2021 
2 min. leestijd

"Leef vanuit hartelijkheid" Boodschap van Lichtmeester Maria Magdalena

Ellen Wouda Feel Good Academy

Ik ben Maria Magdalena, en ik wil graag vertellen over hartelijkheid, en het woordje ‘hart’ zit er al in, van hartelijkheid.
Wees hartelijk voor jezelf, wees liefdevol en zacht voor je zelf.
Waar komt die strenge stem vandaan, die jouw hoofd in de war maakt?

Als je vanuit je hartelijkheid je dag beleeft, mag je meer vertrouwen op je gevoel, op wat goed voelt voor jou. Wat voelt er goed voor jou, wat is voor jou op dit moment belangrijk? En dat hoeft niet hetzelfde te zijn wat voor een ander op dat moment belangrijk is.
Dus laat je niet afleiden. Laat je ook niet misleiden. Laat je ook niet omleiden. Want je kunt rechtstreeks, vanuit je hartelijkheid, de innerlijke wijsheid vanuit je hart volgen.

En omdat het eigenlijk niet moeilijk is, en misschien wel te eenvoudig, is het ook te eenvoudig om daar geen rekening mee te houden en door te gaan op de overlevingsmechanismen die jij gewend bent tot nu toe te bewandelen. Omdat dat je is aangeleerd, omdat het vertrouwd voelt.

En ook al maak je het jezelf ontzettend moeilijk, en ga je continu in de strijd aan met jezelf en met de mensen om je heen en met de situaties om je heen, het voelt gewoon veilig, omdat dat de manier van leven is, die je tot nu toe bent gewend.En je weet, het kost je heel veel energie om je zelf er van te overtuigen, dat dat de manier van leven is die bij jou hoort. Ik heb het altijd zo gedaan, dus ik doe het vandaag ook zo.

Het kost ook heel veel energie om anderen daarvan te overtuigen, maar ook jezelf en misschien ga je de discussie wel aan, of de strijd. En vaak is dat vanuit overlevingsmechanismen, vanuit ego, vanuit een slachtoffer idee, dat je er niks aan kan doen of dat je het altijd zo gewend bent, of gewoon: het hoort zo!

Maar wie zegt dat het zo hoort, en wie zegt dat het zo moet, en wie zegt dat het zo moet blijven?
En als je juist vanuit hartelijkheid, vanuit de liefdevolle zachtheid van jouw werkelijke zelf, het dagelijkse leven aangaat, dan hoef je alleen maar waar te nemen en te observeren. En vertrouwen, dat hoe moeilijk de situatie op dagelijkse basis misschien ook is, dat je wel liefdevol en hartelijk voor je zelf kunt zijn en voor de mensen in je omgeving.

Dat kost namelijk minder energie dan de strijd aangaan. Dan hou je nog energie over, om voor je zelf, je omgeving, je gezin, familie of buren te zorgen. Dan hou je de energie bij je zelf.
Dan is het ook makkelijker om af te stemmen op ons als je hulp nodig hebt, kun je hulp vragen aan ons lichtmeesters of aan je gids. Dat wil makkelijker vanuit liefdevolle en hartelijke gedachten dan wanneer je in strijd bent. Dan blokkeert de boel. En is het ook moeilijker om vooruit te kijken, vanwege de blokkades, de hindernissen die je dan ziet, de beren op de weg.

Dus leef vanuit hartelijkheid en wees liefdevol en zacht voor jezelf.
Dank jullie wel voor het luisteren naar mijn boodschap.

Over de schrijver
Reactie plaatsen