02 mei 2021 
2 min. leestijd

"Leer opnieuw spelen" Boodschap van Lichtmeester Merlijn

Ellen Wouda Feel Good Academy

Noem me maar meester Merlijn, want ik ben jullie meester.

Ik leer jullie alles wat je graag had willen leren op school. Maar dan om dichter bij je kern te blijven, in plaats van er vanaf, zoals jullie hebben ervaren op school.

En dat was niet altijd makkelijk. Veel afleiding, of je wilde graag spelen, maar dan moest je weer opletten.

En van mij moet je zelfs spelen. Spelen met de dingen die jij kan, die je graag wil, die je graag wil onderzoeken. En daarmee ook echt er voor te kiezen dat te gaan doen, dat wat je graag neer wil zetten, wat je graag wil laten zien, waar je andere mensen bij wil helpen.

Maar daarvoor, moet je eerst spelen. Spelenderwijs jezelf ontdekken. En daarvoor moet je eerst misschien een beetje pellen, of een beetje graven. En het meeste leer je (en dat vind je vast niet fijn) van de moeilijke stukken en de moeilijke fases uit dit leven.

Misschien uit je jeugd, of toen je jongvolwassen was, dingen die je liever niet meer ziet en hoort, en zeker niet meer wilt voelen. Maar juist die moeilijke stukken aan te gaan, en daar hulp bij te vragen, zal je veel inzichten over jezelf geven. En wees niet bang! Houd moed en vertrouwen, dat is heel belangrijk.

En met heel veel geduld, liefde en dankbaarheid, kun je alles neerzetten wat jij maar wil, als een magisch wonder. Want wonderen zijn echt nog niet de wereld uit.

En leer desnoods opnieuw geloven in sprookjes. Want ze bestaan echt. Zie maar naar mij.

En kleed je zoals je wil, gedraag je zoals je wil. Maar dan niet vanuit je wil, maar vanuit je Zijn. En daarmee bedoel ik: niet van buiten af, maar vanuit Binnen.

Motivatie vanuit je hart, vanuit wat bij jou past, en niet omdat je je aanpast, of denkt te moeten aanpassen.

Nee, creëer jouw stijl, jouw eigen passie, om te duiken in wie jij werkelijk bent.

En als je te haastig bent, te snel wil, dan zie je heel veel belangrijke, essentiële accenten over het hoofd.

Het allerbelangrijkste zit van binnen, in jouw hart. En het klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het niet altijd, en aan de andere kant ook wel, en die keuze is aan jou. Als je echt wil, dan ga je er voor.

Dan ga je bewust kiezen voor groei. En dan komen die dingen op je pad die jij nodig hebt om verder te groeien. En dat kan met de hulp van ons Lichtteam, van jouw gidsen. In het echte leven door te leven en het lef te hebben het ook aan te gaan, vol moed en vooral vol vertrouwen.

Durf te leven, dan komen de antwoorden op jouw pad. Dan zul jij dit herkennen en erkennen vanuit je hart. En vooral die erkenning, maakt dat het je eigen wordt en dat is groei, persoonlijke groe

Over de schrijver
Reactie plaatsen