07 februari 2020 
2 min. leestijd

Gechannelde Boodschap van hindoe god Vishnu

Hindoegod Vishnu

Onvoorwaardelijke liefde, wat is dat?

Het is een balans, een evenwicht, een mooi egaal plan of landschap, wat in het reine is met elkaar. Je ziet het ook in de natuur.
De dieren accepteren elkaar. Ze hebben vertrouwen. Leven in het nu en weten dat telkens weer terugkomt dat er overvloed is. Er is geen tekort, maar overvloed. Kijk maar om je heen.
In de herfst verliezen de de bomen de groene blaadjes, de boom gaat in de winterstand. In het voorjaar komt het hij in volle glorie weer met prachtige groene blaadjes tot bloei.
Hij heeft er alle vertrouwen in, hij twijfelt niet of het wel weer zal gaan lukken. Nee, het is er gewoon, het is een natuurlijke wet die overvloed heet. Daar hoef je niks voor te doen, dat is er al. Dat is er al nu al, in alles, overvloed aan liefde, overvloed aan geluk.

Overal is genoeg van. Genoeg, ruim voldoende voor iedereen. Dat is onvoorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijk vertrouwen dat het goed is zoals het is en dat het altijd goed komt. Zoals het vertrouwen van de boom, die weet ondanks dat hij al zijn bladeren verloren heeft in de herfst, hij in het voorjaar weer helemaal tot bloei zal komen. Geen enkele twijfel. Alles is energie.

Onvoorwaardelijke liefde is ook energie.

Wij zijn energie, jullie zijn energie en verbonden met de natuur, de aarde, de dieren. Wij zijn niet anders, dan jullie hier op aarde. Wij zijn verbonden, wij zijn gelijk Gelijk in de zin van, dezelfde overvloed die we mogen ervaren, hetzelfde vertrouwen, dat we mogen ervaren. Dezelfde onvoorwaardelijke liefde die we mogen ervaren. Alleen als mens ervaar je onrust, toch een gevoel, dat je vanuit angst in tekorten denkt.
En dat is ook hoe de regie over de aarde de laatste periode, over de laatste eeuwen is geweest. Regeren vanuit angst, vanuit tekort, vanuit twijfel. Twijfel is angst.

Afhankelijk van waar je vandaan komt, neem je dit ook mee. Van generatie op generatie. En sommige dingen zijn er nu niet meer, maar ervaar je nog wel zo. Bijvoorbeeld in de oorlog dat er tekort was aan voedsel. Misschien hebben je ouders, grootouders of overgrootouders dit meegemaakt en zit dit er dat er nu nog helemaal in, ongemerkt. Het is een van je eerste levensbehoeften, je basisbehoefte. Maar het beheerst dan wel jouw leven, als je ervaart dat er niet genoeg eten is voor jou. Niet genoeg geld om eten te kopen. Dan snij je bij voorbaat het contact al af, contact met jezelf, contact met alles wat energie is. Met je natuur, met je omgeving, met de universele bron, met je gids. Daarmee doe je jezelf ook tekort.

Als je dan kiest voor onvoorwaardelijke liefde, zonder voorwaarden gewoon jezelf zijn, je hoeft niet op zoek naar bevestiging. Het is goed zoals het is. Dat je het vertrouwen hebt dat het oké is zoals je bent. Dat je niet meer je best hoeft te doen, behalve dan er gewoon te zijn.
Erken jezelf door die dingen, die activiteiten waar jij blij van wordt, dan geef je aandacht aan jezelf, daar groeit je vertrouwen van en jouw overvloed. Dat is onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en daarmee een voorbeeld voor je omgeving.

Onvoorwaardelijke liefde is ook niet oordelen.

Want dat is angst, ongemerkt. De boom die in de winter geen blaadjes heeft, die oordeelt ook niet. Die weet: Straks heb ik weer de meest mooie groene bladeren die er zijn. Die twijfelt niet. Want het is goed zoals het is en er is overvloed.
Bedank jezelf daarvoor met onvoorwaardelijke liefde, stel geen eisen aan jezelf en leg de lat niet te hoog, oordeel ook niet over anderen. En heb geen verwachtingen ervan, laat het er gewoon zijn. Het is goed zoals het is, jij bent goed zoals je nu bent en de mensen om je heen zijn ook goed zoals ze zijn. Onvoorwaardelijke liefde schept een band met hoge energie, waardoor je meer gaat stralen en meer in je kracht kunt staan.

Dankjewel.

Over de schrijver
Reactie plaatsen