18 maart 2020 
3 min. leestijd

Lichtmeester Vishnu vertelt over onze aarde


Lichtmeester Vishnu: Onze aarde lieve mensen, waar jullie op wonen, die jullie tijdelijk verblijf is, wees daar dankbaar en liefdevol voor.

De aarde is ontzettend sterk, sterker dan de mens, de aarde bestaat langer dan de mensen en heeft al zoveel meegemaakt. Maar de mens neemt het soms ook voor lief.
En vanuit dualiteit worden keuzes gemaakt en dingen de aarde aangedaan en vervolgens ook de mens aangedaan. Want de aarde overleeft de mens. De aarde is sterker dan we denken en kan zich vooral snel herstellen onder andere. Dat zie je momenteel om je heen in deze bijzonder situatie waarin we nu zitten.

En de mens ziet als gevolg van zijn eigen daden en activiteiten nu de gevolgen van heel dichtbij en tegelijk wereldwijd over de hele aarde gebeuren. Hoe verdrietig ook, het is grillig en het graait om zich heen.
Blijf bij de liefde, want angst is ook ziekmakend. En welke inzichten die de mens hier in deze situatie kan ontdekken en de keuzes die hij daaruit volgend kan maken, zal blijken als de gemoederen weer een beetje zijn gesust.

Maar jullie zitten midden in de orkaan, de orkaan van emoties.
Logisch want als je familielid, wat als je buren, je klanten, je collega’s…. En de liefde en de kracht die je graag wilt sturen naar iedereen om je heen, doe dat vanuit contact met de aarde, dat is voldoende.
Want de aarde herstelt zich sneller dan wij als mens straks herstellen van deze hele situatie en de gevolgen van het virus. Dat komt ook door de cyclus van de natuur, die je om je heen ziet.

Als het niet linksom, kan, dan maar rechtsom, als het plantje niet linksom kan groeien dan maar rechtsom. Het vind altijd een weg, dit is in het klein maar ook in het groot. Als de rivier plotseling niet meer rechts naar beneden kan en verder zijn water kan laten vloeien, dan maar aan de linkerkant van die steen. Het komt altijd terecht waar het moet komen. Als energie en water voor het groeien van de natuur en de dieren, de bloemen en wij als mensen.

Het allerbelangrijkste zijn de inzichten voor jezelf.
Dat je naar je hart mag luisteren, is een van de grootste boodschappen dat je in deze situatie eigenlijk wordt getest bij jou, dat je vooral dicht bij jezelf mag blijven en andere keuzes mag maken dan die je voorheen hebt gemaakt.
En juist daarmee een nog groter deel uitmaakt en voorbeeld bent voor alle mensen om je heen. Omdat je uit energie bestaat, en je verbonden bent sowieso met de aarde en alle mensen om je heen.

We zijn allemaal energie.
Je ziel is nog groter dan de aarde, en met je lichaam woon je in je ziel, je ziel zit niet in je lichaam, vergeet dat niet. Maak gebruik van die energie en die kracht in jezelf door goede keuzes te maken. Een goede keuze is een keuze vanuit je hart, die bij jou past, door te luisteren naar je gevoel.

Jouw inzicht, jouw intuïtie met jouw denken en de individualiteit en de dualiteit op aarde, de angst, als je niet goed geaard bent, niet goed contact hebt met de aarde, niet een goede verbinding hebt met de aarde dan ben je heel vatbaar voor de angst de paniek en chaos om je heen. Je voelt dat er aan je getrokken wordt. Je voelt je bijna gedwongen om mee te gaan.

Terwijl je juist ook een voorbeeld kunt laten zien, door dichter bij jezelf te blijven, bij jouw eigen hart, jouw eigen licht, jouw eigen kracht, jouw eigen energie. Wat ik al aangaf jouw eigen energie, jouw ziel is nog groter dan de aarde. Dus onderschat het niet, als de aarde zichzelf kan herstellen, dan kan jij dat toch ook? Ja dat kan! Dat kan jij! Samen met de mensen om je heen.

Je zelfherstellend vermogen is net als de natuur, het past zich aan aan wat er op dat moment nodig is om toch te kunnen groeien en bloeien.
Gebruik je hoofd op de momenten dat het nodig is, door de maatregelen te nemen die op dit moment van belang zijn. En leef daarna en vooral daarnaast, vanuit je bewuste zijns-energie,door er te zijn, in het nu.

Niet denken over wat er was of wat er misschien gaat komen, dat weet je niet.
Je weet alleen nu, hou die focus bij jezelf door de intentie van liefde, omdat dat nu eenmaal een helende energie is, bij je te houden. En laad je op op de momenten dat het nodig is en het kan. Gun jezelf die momenten en dat mag. Dat recht heb je en kies daarvoor en daarmee kies je ook voor de mensen om je heen.

Die verbinding en saamhorigheid zal alleen nog maar sterker worden daarmee, als je vanuit die energie die keuzes maakt. Wat ook maar van toepassing is voor jou op dit moment, kijk maar naar keuzes wat betreft je werk, je omgeving, je kinderen of je familie, dat begint allemaal bij jezelf. En doe dat ook , wees niet bang maar hou vertrouwen en heb de moed en de kracht om van jezelf te houden door goed voor jezelf te zorgen, want daarmee help je de mensen om je heen, de natuur, de aarde.

Over de schrijver
Reactie plaatsen