29 februari 2020 
3 min. leestijd

Boodschap van lichtmeester Sananda: Wees bescheiden.


Boodschap van lichtmeester Sananda: Wees bescheiden.

Dat geeft je namelijk zoveel meer ruimte, als je nederig bent. Dankbaar is misschien beter beschreven voor jullie. En dat is niet nederig zijn als in slaafs, of verslaving, dat je iets moet, nee, meer vanuit dankbaarheid, vanuit liefde. Wees nederig tegen de ander, in plaats van een oproerkraaier of een schreeuwer. Misschien herken je het wel. Misschien wil je zelf ook graag schreeuwen en schreeuw je juist niet.Maar het mag wel. Want je bent goed zoals jij bent. En sommige dingen liggen nog zo vast, die moeten er eerst uit. Die moeten eerst werkelijkheid worden doordat je ze opschrijft. Doordat je ze benoemt, gaat zingen, gaat schreeuwen, het moet eruit. Misschien moet je wel op boksles, omdat je het er uit moet slaan. Hou het niet vast, want dat zorgt voor ziekte, kwetsbaarheid.

Goed voor jezelf zorgen betekent niet alleen in voeding, of slaap en rust. Maar ook hoe je je geest voedt. En wees daar zorgvuldig in, en maak schoon schip met die gedachten. Ruim het op. Kijk naar de gedachten die je dagelijks hebt. Hoelang heb je die al? Een dag, een minuut, een jaar, 10 jaar? Heb je al 10 jaar die gedachten? Dan wordt het toch echt tijd om daar korte metten mee te maken. Als je dat wilt. Want dat kan. Als jij dat wilt.
Beschrijf die herhalende gedachten. Laat ze er zijn. Maar jij bent het niet. Het is wat je allemaal hebt verzameld, tot nu toe in je leven. Onbewuste boodschappen, die gecreëerd zijn bij bewuste situaties. Die je bewust hebt meegemaakt, maar die door een ander misschien weer onbewust zijn gecreëerd. Omdat het een afspraak is geweest vanuit een zielscontract in je leven. Zie het als een reminder, als een aanwijzing. Ga er niet schreeuwerig mee om. Als een soort paniek-angst, in een tekort, in een angst van niet gezien worden.

Want daardoor word je misschien juist wel gemeden.

Het zegt iets over een pijn-plek wat er nog uit mag, wat gezien mag worden. Door jou, niet door de ander. En daarom heeft het ook geen zin om de straat op te gaan om te schreeuwen en het de ander te laten weten wat er met jou is gebeurd, wat jou pijn doet. Nee, dat mag je jezelf laten weten. En je mag je grens wel aangeven, dat is wat anders. Dat is je grens bepalen en jouw aura bij je houden, niet te groot maken, bij je houden.
Dus als je zo schreeuwerig de straat op gaat, dan maak je juist je aura groot, en dan pik je ook weer van alles op. Hou het liefdevol bij je, en heb er aandacht voor, voor dat stuk wat dat nodig heeft van jou. Omdat het gezien wil worden. Dat heeft tijd nodig. Beschrijf het, steeds weer opnieuw. Benoem het, en herhaal het. Voor jezelf.

En dan ga je ontdekken welk deel je al die jaren hebt gemist.

Welk deel van jezelf heb je tekort gedaan? Eerst onbewust, later misschien bewust. Omdat je de pijn niet meer wilde voelen. Niet wilde voelen, niet wilde zien. En toch mag je het naar voren halen voor jezelf. En de wereld is een spiegel voor jou, daarin. En herinnert jou aan dat deel waar jij liefdevol mee aan de slag mag gaan. En geef jezelf ruimte en tijd door dankbaar te zijn, nederig te zijn. Daarmee geef je jezelf meer ruimte om jezelf te zijn wanneer je bij voorbaat al allerlei dingen gaat invullen voor de ander of gaat doen voor de ander, omdat je denkt dat de ander dat nodig heeft. Nee, wacht het af. Wees nederig en geef de ander de ruimte en de kans om een vraag te stellen. De ruimte om zijn of haar verhaal te doen.

En daarmee geef je namelijk jezelf ook meteen de ruimte om je ervaring te delen en je verhaal te doen. Of vragen te stellen en te luisteren. Dus in plaats vanuit de actie-stand je dag door te rennen, meer vanuit de dankbaarheids-stand, de stand van nederigheid. De stand van eigenwaarde, respect, eerlijkheid en vooral: Liefde. Want dat is de energiestroom van overvloed en verbinding. Want hoe dan ook, je bent altijd verbonden met iedereen om je heen.

Want je ziel is vele malen groter dan je lichaam, je lichaam zit in je ziel. Je ziel zit niet in je lichaam. Jij zit in jouw ziel. Zo’n grote energie ben jij. Omdat je verbinding hebt met alles en iedereen om je heen is het heel krachtig om vanuit die nederigheid en dankbaarheid je dag door te komen. Door af te wachten en ervaren wat er gebeurt, in plaats van te handelen. En geniet daar van. En heb meer oog voor het detail. Doordat je die ruimte hebt, lukt dat ook. Hoe mooi is dat? Want na regen komt altijd zonneschijn. Altijd.
Dank jullie wel.

Over de schrijver
Reactie plaatsen