04 maart 2020 
3 min. leestijd

Lichtmeester Saint Germain vertelt over waarheid

Lichtmeester Saint Germain vertelt over waarheid

Wat is de waarheid, wat is een waarheid, zegt Saint Germain. Daar ga ik over vertellen.

Het is zo dat het voor ieder verschillend ervaren kan worden, de waarheid. Wat voor jou waar is, wat voor jou echt is, dat hoeft voor een ander helemaal niet zo te zijn.
En ik zie dat je dan hard je best doet om jouw waarheid aan de ander uit te leggen of die misschien wel te overtuigen van de waarheid, want dat moet iedereen toch weten die waarheid, zo voel ik dat zo zie ik dat, zeg je misschien wel tegen de ander.

Maar eigenlijk zoek je een stukje begrip of een luisterend oor. Of misschien gewoon erkenning, erkenning van de ander, dat jij er toe doet.
Dus dat het niet zozeer gaat om de waarheid die je graag wilt vertellen aan de omgeving, omdat het voor jou ook zo voelt. En daar wil je de anderen misschien mee inspireren, want dat is jouw manier, jouw situatie, jouw waarheid, zo gaat dat, zo kun je het doen. Ik laat het je wel zien.

Als je dan hoort van je omgeving, van de mensen in je omgeving dat ze het er niet mee eens zijn wat je vertelt, dat ze het helemaal niet zo zien als jij het ziet, sterker nog, zij ervaren het helemaal niet zoals jij het ervaart. Au, dat voelt niet fijn, om te ontdekken dat je misschien wel de enige bent die jouw waarheid op die manier ervaart. Iedereen kijkt er met zijn subjectieve ogen naar. Kijk maar naar de situaties in de maatschappij. |

Wat is voor jou waarheid daarin, en probeer je anderen er in mee te krijgen, om je gelijk te halen? Zie, dat had ik al verteld, dat had ik al gevoeld, dat het zo zou zijn. Maar voor de ander ligt de situatie zo anders, dat je misschien wel moet erkennen, dat het geen enkele zin heeft om die ander van jouw waarheid te overtuigen en dat is oké.

Laat die ander ook in zijn waarde. De waarheid of de waarde, van zijn of haar waarheid, dat is goed.

Je ziet het ook wel met geloven. De een gelooft in die god en de ander gelooft in de andere god.

Maar wanneer je het vertrouwen hebt in jezelf, in jouw eigen waarde, jouw gehechtheid aan jouw eigen waarde, en waarde hecht aan jouw waarheid, daar trouw aan bent en dat erkenning geeft, dan is het altijd goed, vanuit liefde. Liefdevolle waarheid.

Op een positieve manier. En als je dat respecteert en ook vooral accepteert van jezelf en daar erkenning aan geeft, dan kan je dit ook bij de ander, en dan laat je de waarheid van diegene bij de ander, want dat is oké want iedereen is goed zoals hij is, je hoeft je niet aan te passen aan de waarheid van de ander. Jij hoeft de ander ook niet te overtuigen van jouw waarheid.

Zo zie je dat met de situatie thuis of een situatie op het werk, dat iedereen er met de een andere bril naar kijkt en het daardoor ook anders ervaart. Vanuit liefdevolle manier, maar is het een moeilijk moment of situatie waar nog heel veel pijn is, dan is het belangrijk om dat uit te spreken, want dat is op dat moment jouw waarheid, dat doet jou pijn of je wordt er verdrietig van.
Spreek je uit, spreek dat uit. Lukt dat niet op het moment zelf, doe het dan achteraf. En geef dan aan bij de ander want wat op dat moment als waarheid voor jou voelde, als je dat aangeeft dan is de oplossing als heel dichtbij, door alleen al te noemen wat voor jou op dat moment voor waarheid voelde, dat je je eenzaam voelde, dat je je in de steek gelaten voelde, dat je boos bent.

Die liefdevolle erkenning van de waarheid in jezelf, geef je ook erkenning door het te benoemen. Dat mag je ook hardop tegen jezelf zeggen of in jezelf, het liefst tegen de persoon zelf. Je mag altijd ergens op terugkomen. Het is misschien niet altijd makkelijk, je mag het ook opschrijven.
Maar door het in te slikken, dan vul je je lijf met allerlei plekken van waarheid, waarheid voor jou, maar waar geen ruimte en erkenning aan is gegeven, dus die blijven op jouw lichaam plakken. Die mag je gaan helen, dat is belangrijk, om daarmee aan de slag te gaan. Er zijn verschillende tools voor, maar het benoemen en het erkennen daarvan is het belangrijkste.

Je bent goed zoals je bent, je hoeft niet te veranderen voor de ander, maar spreek wel jouw waarheid uit, benoem het, accepteer en ontvang de waarheid van de ander.

Door zelf de eerste stap te zetten ben je een voorbeeld voor je omgeving. Kijk, zij geeft aan wat de waarheid voor haar op dat moment in die situatie was, hoe pijnlijk of moeilijk het misschien was. Maar je steekt de hand uit en de ander kan deze pakken.
Daarmee de help je de ander om zijn of haar waarheid te benoemen, dat geeft ruimte, daarmee ben je jezelf al aan het helen, meer is het niet.

Probeer het voor jezelf op een luchtige eenvoudige manier aan te pakken, vooral op een liefdevolle manier, want dat geeft hoge, helende energie en dat helpt jou om stapje voor stapje dichter bij jezelf te komen, zodat je jezelf als spiritueel wezen, goddelijk wezen volledig kunt erkennen in wie jij bent, als heel mens, mooie mens. Dank je wel.

Over de schrijver
Jetty
Door

Jetty

op 24 Mar 2020

Dit komt zo op het juiste moment, want hierin zit voor mij een hele grote uitdaging. De neiging om te verkondigen wat ik als waarheid zie. Maar ook het gevoel van afscheiding wat dit met zich mee brengt als ik geen gehoor vind. En frustratie en boosheid. Zo van; snap je mij nu niet? En me heel vaak ook niet uitspreek omdat dat tot conflicten kan leiden. En ik loop het liefst weg van conflicten. Er gebeurt nu zoveel, ik laat het zo voor nu .

Ellen-Wouda
Door

Ellen-Wouda

op 01 Apr 2020

Dank je wel voor je reactie Jetty, fijn dat de boodschappen jou ondersteuning geven. x

Reactie plaatsen