12 februari 2020 
3 min. leestijd

Gechannelde boodschap van lichtmeester Melchizedek over liefdevolle vergeving

Lichtmeester Melchizedek
Ik vraag jullie vergeving.

Vergeven. Vergeef mij. Vergeef jezelf. Er is soms zoveel verbittering, dat voel je. Dat raakt je, dat haalt je uit balans. Dus daarom vraag ik om vergiffenis, dat is zo belangrijk.
Bijna net zo belangrijk als dankbaarheid. Dankbaarheid zorgt meteen voor een liefdesenergie; een liefdevolle stroom van energie die je voelt door je lichaam. Maar vergeving is zo belangrijk.
Alle gebeurtenissen en moeilijke situaties die soms nog steeds pijn doen. Waar je nog steeds last van hebt. En je herhaalt, want ze staan op je netvlies, zo vers als wat. En misschien is het al een tijd geleden, misschien is het al een jaar geleden, of 5 jaar of tien jaar, maar vergeving, lieve mensen, vergeving zorgt voor ruimte. Het zorgt voor ruimte voor jezelf en voor de situatie, wat het probleem of de situatie ook maar is.

Wanneer gaat die pijn nou weg, vraag je je misschien wel af.
Zolang jij die pijn voelt, herinner je jezelf weer aan die situatie van toen. De verkeerde keuze die je hebt gemaakt. Of een keuze van iemand anders, wat jou enorm heeft geraakt. Ook al was het misschien liefdevol bedoeld, voor jou voelde dat niet zo. Het deed je alleen maar heel erg pijn. Als een gebroken hart, scheurde het jou helemaal doormidden, die situatie.
Ook al is het heel lang geleden, het staat nog steeds op je netvlies. En de pijn, de fysieke pijn, de hartpijn, de buikpijn, de hoofdpijn, of je rugpijn, je zenuwpijn. Het raakt jou keer op keer. En het herinnert jou er weer aan, hoe kom je daar nou uit?

Vergeef de situatie, vergeef jezelf, vergeef de ander. Een liefdevolle vergeving. Je verandert er niks meer aan, de hele situatie is allang geweest. Waarom achtervolgt het jou nog steeds. Het zorgt ervoor dat het je belemmert in jouw groei, in jouw spirituele groei, die je graag wil doormaken.

Dit deel van jezelf mag je eerst gaan helen, door het te vergeven, keer op keer. Vergeef jezelf, als de situatie zich weer voordoet. Je kan de situatie niet meer wijzigen, want dat is al gebeurt. Het enige wat je kunt wijzigen is je eigen keuze. Jouw keuze hoe jij met je de situatie omgaat . Of welke keuze je gaat maken, anders dan je altijd deed. Omdat het een vicieuze cirkel is. Die zorgt voor de blokkades waardoor je niet verder kunt groeien. Je stagneert en dat voel je. Dat komt door situatie, dat weet je. Misschien wel meerdere situaties of herhalende situaties of herhalende patronen, je weet het. En het is zo vermoeiend

Maar vergeef jezelf en maak andere keuzes.
En blijf niet een slachtoffer van die situatie, maar weet dat het nu een ander moment is. Een andere tijd. En je bent gegroeid, je bent persoonlijk gegroeid. Je bent veel krachtiger. Niet meer zo kwetsbaar als toen. Je mag nu je eigen keuze maken en ga ervoor staan durf die keuze te maken. Geef het aan en begin met vergeven en zet dan de volgende stap richting de verbinding met jezelf. Je zult merken dat als er weer een herkenbare of zelfde soort situatie zich voordoet, dit je niet mee zo triggert als voorheen.

Dan merk je: Hee, de heling is begonnen. Omdat je hebt gekozen voor vergeving, liefdevolle vergeving, die zorgt voor ruimte, voor nieuwe situaties en een nieuwe periode van vrijheid die zich aandient om te kiezen wat bij jou past.
En durf de vergeving uit te spreken of schrijf het op, ga het aan. Dat zal je ruimte geven, de vrijheid om te zijn wie je bent, door er gewoon te zijn. Het kost je geen moeite om te zijn wie je bent, omdat je jezelf niet hoeft te forceren om dingen te doen om te overleven of om te doen zoals het hoort, omdat het zo hoort, omdat dat wordt verwacht, omdat je die verwachtingen voelt.

Nee, je bent vrij in die keuze, die je liefdevol maakt voor jezelf en daarmee ook voor je omgeving.
Kies voor vergeving en vergeef jezelf, vergeef de situatie, vergeef de problemen, vergeef de mensen, die jou pijn hebben gedaan. Vergeef de situaties die jou hebben geraakt, zodat je die verbinding los kan maken, zodat je in plaats van als slachtoffer je te laten raken, in je kracht kunt gaan staan door een keuze te maken voor jezelf. Ook al is het in je hoofd en maak je nog niet een daadwerkelijke keuze. Alleen een keuze om jezelf te vergeven geeft al ruimte. En doe het stapje voor stapje, dan merk je dat je meer vrijheid en ruimte zult ontvangen en daarbij ook kunt zoeken wat bij jou past en de verbinding kunt aangaan.
De komende periode is erg belangrijk daarin.

Over de schrijver
Reactie plaatsen