01 oktober 2021 
1 min. leestijd

Boodschap van het lichtteam; aartsengel Gabriël over hoe leer je vertrouwen op jezelf.

Ik ben hier om jullie te vertellen over het vertrouwen in jezelf.

De allerbelangrijkste fundering is het vertrouwen in jezelf. Het is de grondvesting van de verdere bouw aan jouw leven, aan jouw levensopdracht. Neem het voorbeeld van de natuur. Veranderlijk zoals elk seizoen is en vol vertrouwen op zichzelf duiken de bomen de bloemen de winter in, verzamelen de bladeren als humus om het volgende voorjaar weer opnieuw in bloei te komen en zelfs nog meer dan het jaar daarvoor. En ondanks de winter en de herfst, niet de makkelijkste periode toch nog een bloei in het voorjaar en zo is het ook met jullie zelfvertrouwen.

Het vertrouwen is de basis van jouw levensopdracht.

Er zijn verschillende situaties en heel veel zaken of gebeurtenissen zelfs in het verleden en soms vorige levens uit je jeugd, opvoeding waarin je vertrouwen een flinke deuk heeft gekregen. En wie kan jij nog vertrouwen na al deze gebeurtenissen, na al die pijn, hartzeer ,berokken boosheid, hoe kom je nou weer terug bij je vertrouwen.

De belangrijkste les om terug te komen in het vertrouwen is het stukje vergeven en helen, niet makkelijk, maar wel belangrijk, zodat het een plek krijgt en zodat jij weer verder kunt groeien op jouw eigen vertrouwen en kunt leren bouwen vanuit vertrouwen. En vanuit de rust dat alles ok is zoals het nu is ook al voelt het niet altijd zo.

En weet je dat je aan sommige dingen, problemen, moeilijkheden, hartzeer pijntjes, iets wat jou raakt, dat je daar nog wat aandacht aan mag geven en dat je het vanuit vertrouwen kunt loslaten door jezelf te vergeven en je niet somber te voelen.

En het daar te laten waar het hoort in het verleden, en jezelf te bedanken voor deze lessen uit het verleden. Dankjewel dat je mij deze lessen hebt gegeven : ik zag het niet, ik kon het niet zien ik kon het niet aanzien. Maar blijf dicht bij jezelf en verloochen jezelf niet.

Maar vertrouw op jezelf en durf weer te vertrouwen op jouw innerlijke wijsheid want dat is jouw levenspad, want dat is je levenspad met jou levensoprecht niet die van de ander, maar dat van jou zelf. Je unieke zelf.

Over de schrijver
Reactie plaatsen