27 januari 2020 
2 min. leestijd

Kies voor een liefdevol leven, zegt Saint Germain.

De angst voor verlies, het verliezen, is soms de grootste pijn die er is.
Zo voelt dat. En dat herkennen we. Dat is iets waarmee je moet leren omgaan.
Het is een angst vaak, een leegte die ontstaat alsof je iets weg hebt gegeven van jezelf. Dat deel van jezelf mag je weer ontvangen, weer terugnemen in liefde.
Maar dat weggeven, dat doet pijn. En daarvoor die angst voor pijn en verlies, want als het er niet meer is, dan is het weg. Als je het verliest, is het er niet meer, zo voelt dat voor jullie.

Maar als je bedenkt dat alles energie is, dat ik als Saint Germain ook aangeef alles is energie, de alchemie, de alchemie van liefde en energie.
Dan kun je het niet kwijt raken hè. Dat is mooi, dat kan niet. Je laat het jezelf toe door de angst te voelen, waardoor de pijn ontstaat.
Daarvoor mag je jezelf helen, door jezelf te beschermen daarin.

Door dat stukje op te vullen, maar eigenlijk weer terug halen, omdat het energie is. En niet een werkelijk iets is , wat je hebt verloren ook al ziet het er zo uit; een persoon of een huisdier of iets anders materieels, wat je bent verloren.

De verbinding, het contact blijft er toch. Ook al ziet het er zo niet uit. Geef dat terug in liefde aan jezelf en voel de heelheid er van, de heelheid en de liefde, in plaats de angst, want de angst zorgt ervoor dat je dat deel nog verder weg van je af duwt, letterlijk. Door die angst weer weg te duwen komt die angst juist nog sterker terug. Terwijl als je het vanuit liefde bekijkt, dat deel, die persoon, dat huisdier, of het materieel er gewoon nog is, misschien niet fysiek, fysiek misschien ergens anders, maar het is er gewoon nog, want het is energie. Net zoals wij hier zijn voor jullie.

Er komt een grote glimlach op mijn gezicht, want de dankbaarheid om deze mooie boodschappen door te geven is groot.
Want het herinnert jullie eraan dat je altijd zelf machtig bent over hetgeen wat je mag voelen. Dat je het één niet kan voelen zonder het ander. Dus je hebt de angst ook weer nodig om de liefde te voelen. Hoe dubbel, het lijkt wel een weegschaal. Het leven als een weegschaal, dan weer links, dan weer rechts. Dan weer liefde dan weer angst. Verlies jezelf er niet in, en hou het vertrouwen bij jezelf door de liefde te geven en dat deel weer terug aan jezelf te geven, zodat je heel kunt worden. Dat ben je al, maar dat je het echt kunt voelen.

Je bent al heel, je bent al een spiritueel wezen, je bent al een hele ziel. Je mag het gaan voelen, daar gaat het om, als je dat deel terug aan jezelf geeft dan ga je dat voelen. Dan ervaar je die liefde, die heelheid. Vertrouw erop en koester dat door gewoon lief te zijn voor jezelf. Door het te blijven voelen, door te kiezen voor liefde. Kiezen voor liefdevolle dingen voor jezelf, liefdevolle activiteiten, liefdevolle energie, liefdevolle hobbies, kies voor een liefdevolle relatie, kies voor een liefdevolle hobby. Kies voor een liefdevol leven.

Kies ervoor, sta ervoor, schrijf het op, herinner jezelf eraan, zet het in je agenda: Ik kies voor een liefdevolle dag en een liefdevol leven.
En elke dag mag ik daar opnieuw voor kiezen. Kies voor liefdevolle dromen. Wat een kracht dat je daarvoor mag kiezen. Dat je daar zelf voor mag kiezen in plaats van een ander. Want dat geeft angst en machteloosheid, laat het niet aan de ander over, maar geef het jezelf en creëer het voor jezelf, hou dat vertrouwen. Want werkelijk, het leven is eigenlijk een grote illusie, een spel. Het is maar net wat jij er zelf van maakt en hoe je ernaar kijkt.
Maar wat je ziet is anders, dan wat je jezelf laat voelen, dat is de sleutel. Kies bewust liefdevol voor een prachtige dag en een magisch leven. Dank je wel.

Over de schrijver
Reactie plaatsen