27 maart 2020 
4 min. leestijd

Lichtmeester Sananda zegt: Heal the world


Lichtmeester Sananda: Heel de wereld

Dat is graag wat we willen; heel de wereld. En heel de wereld begint met het bewust worden van; die bewustwording begint bij het besef dat jij het middelpunt bent van dit leven. Maar eigenlijk misschien wel het middelpunt bent van de aarde. Niet vanuit egoïsme ofzo.
Nee, de bewustwording van dat jij degene bent die de keuze kan maken die beter is voor jou of voor de ander, of èn voor de ander. En daarbij inzichten te krijgen, te mogen ontvangen, of bepaalde keuzes die je maakt ook goed zijn voor de ander. Dat je de ander er niet mee schaadt. Maar dat je de ander er mee helpt, vanuit compassie. Vanuit compassie met elkaar. 

Vanuit liefde deze keuzes maken helpt al om de energie hoog te houden. Want je weet, de liefdesenergie is de hoogste trilling die er bestaat. En hoe krachtiger jij, zonder oordeel, en zonder ver-oordeel, deze liefde aan jezelf kunt geven door de healing aan jezelf te gunnen, de liefde aan jezelf te gunnen, de tijd aan jezelf te geven, de ruimte jezelf te geven, geduldig te zijn met jezelf, des te krachtiger kun je van betekenis zijn voor de mensen om je heen; want dat willen we allemaal graag. We willen graag iedereen helpen. Maar sommige mensen, in je omgeving misschien ook wel, zijn nog niet zo ver, om geheeld te willen worden.

Dus ben je bezig om bepaalde keuzes te maken, of energie te sturen, liefdesenergie, naar mensen die dat nog niet willen of kunnen ontvangen, dan is er de kans dat je leegloopt. Met energie. En dat gebeurt op het moment dat je jezelf niet voldoende aandacht en liefde hebt gegeven. Waarom zou dat een probleem zijn? Waarom zou dat kunnen, hoe kan dat? Dat je zo vanuit positiviteit het een ander gunt, en dat gewoon je energie leegloopt? Dat komt omdat niet iedereen nog zo ver is als jij bent op dit pad. En dat is oké. Maar probeer ze niet mee te trekken, maar laat ze hun eigen pad bewandelen. Trek ze niet mee.

Doe het vanuit positieve liefde. Laat zien hoe het kan, wees een voorbeeld. Dan gaan mensen in je omgeving je volgen. Want ze zien heus wel wat je doet, hoor. Ze zien jou echt wel. Als jij je bewust bent van jezelf, dan ben je het grootste voorbeeld voor je omgeving. Maar trek jij de kar, neem je altijd het voortouw, van de groep mensen in je omgeving die daar niet voor open staan of die het gewoonweg niet begrijpen wat je doet, of wat je zo graag zou willen? Laat dan zien, in jouw eigen acties, wat je met die liefde bedoelt. Door het voorbeeld te geven. Door die tijd en ruimte te nemen voor jezelf. Door op tijd nee te zeggen tegen bepaalde dingen. Zodat je kunt opladen. 

Dat doe je door de omgeving te helpen waar het kan, waar mogelijk. Misschien wel vanuit je werk. Of misschien wel door het opruimen van afval langs de weg. Hoe vaak zie je dat wel niet? Dat de aarde op die manier besmeurd wordt? En door dat op te ruimen, door daarvoor te kiezen, roep je vragen op bij mensen, dan vragen ze zich af, waarom doe je dat, of waarom doet diegene dat? Of  je kiest ervoor om minder vlees te eten, want dat haalt de druk van de industrie en de grondstoffen. Daarmee help je ook de aarde. En hoe mooi is het dan als je dat voorbeeld kan doorgeven. Of misschien koop je wel biologische kleding, of handgemaakte kleding. Uit Nederland. Dan betaal je misschien ietsjes meer, maar je doet het vanuit liefde. Je hebt ook minder nodig, want de kwaliteit is beter. 

Dat zijn allemaal voorbeelden van keuzes die je kunt maken. Heel bewust. Het helen van de wereld begint met bewustwording. En vanuit bewustwording kun je verder groeien. En laat je zien aan de omgeving hoe het kan. En als iemand het niet begrijpt, voel je dan niet verantwoordelijk om uit te leggen waarom jij die keuze wel maakt. Je vraagt toch ook niet aan diegene waarom die er voor kiest om niet die keuze te maken? Die verantwoording hoef je  elkaar niet te geven als je in liefde elkaar respecteert in de fase van het leven waarin die persoon zich nu bevindt. En dan is het oké. Van groot naar klein. En van klein naar groot. Iedereen telt mee. Dus deel bewust te energie van liefde, als hoogste trilling op aarde, zo veel mogelijk om je heen. Want vergeet niet het rimpel-effect van het steentje wat je in het water gooit en wat je daarmee kunt bereiken voor de mensen om je heen. Het begint heel klein en het wordt steeds groter. 

Begin nu, begin vandaag. Door jezelf het vertrouwen te geven, de troost te geven, maar vooral ook de tijd te geven om dat te laten ontstaan. Te ontwikkelen. En dan zul je nog krachtiger, en nog sterker in de wereld komen te staan en nog veel meer mensen in je omgeving kunnen helpen, bewust maken van wat de kracht is van inzichten van onder andere de energie van liefde. Want alles is energie, en de energie maakt dat we verbonden zijn met elkaar. Alles en iedereen, zover je kunt kijken. 

Ook al zie je ons niet, wij zijn ook verbonden met jullie, jullie zijn met ons verbonden, wij zijn heel dichtbij. Dus vraag ons om inzicht en hulp. Doe dat bewust, vraag je gids om hulp, je beschermengel, degene die dichtbij je is, leer om te vragen naar hulp. En onderschat niet wat voor prachtig en krachtig voorbeeld jij daarmee kunt geven aan je omgeving. Door alleen al om die hulp te gaan vragen. Dankjewel.

Over de schrijver
GerkjeBesling
Door

GerkjeBesling

op 01 Dec 2020

Bedank Ellen, ik leer elke keer weer meer!

Ellen-Wouda
Door

Ellen-Wouda

op 02 Dec 2020

Dank je wel voor je reactie, Gerkje, graag gedaan. Fijn dat je bij de healing was. :-)

Reactie plaatsen