31 oktober 2020 
2 min. leestijd

Volle Maan Channeling lichtmeester Lao Tse zegt: Jouw echte zelf zit in je hart.

Lichtmeester Lao Tse: Luister naar je innerlijke stem in je hoofd, ben je dat zelf? Ben jij dat?

Jouw echte zelf zit in je hart, je ziel dat is wie je bent, maar deze komt maar moeizaam tot uitdrukking in het dagelijks leven. Je stemmetjes overheersen, wellicht negeer je je intuïtie?

Wees bedachtzaam op wat je denkt, wat je denkt is wat je voelt, wat je denkt is wat je doet. En wat doe je? Het is een gevolg van wat je denkt en voelt.
Wees je bewust van elke handeling, waarom doe je dat? En ook: hoe doe je dat? Zo ook met je gedachten. Stop zetten lukt niet, maar je kunt ze wel met een positieve intentie neerzetten. De volle maan zorgt voor versterkte emoties en laat licht schijnen op onbewuste zaken bij je zelf die je mag onderzoeken. Doe dat!
De meeste gedachten gaan over wat is geweest, hoe het vorig jaar was, wat je vorig jaar deed, wie jij vorig jaar was, laat die gedachten eens niet aanwezig zijn voor een moment.

De andere gedachten gaan meestal over wat er gaat komen, waar je naar toe wil gaan, welke weg je gaat nemen, wie je gaat worden, welk diploma je gaat halen, hoe het volgend jaar zal zijn… Allemaal gedachten die tijd van jou afnemen om hier te zijn in het nu.
Echt aanwezig te zijn, waarnemend vanuit je hart, zonder oordelend of veroordelend, te suggereren, af te wijzen, zonder aannames, gewoon er juist te zijn vanuit jouw waarheid, niet die van de ander of wat de ander van je wil. Juist vanuit jouw gewaar zijn.

De lessen die je mag leren door de situaties en periodes in je leven waarin je verzeild raakt bewust of onbewust, zijn misschien niet altijd even fijn of prettig, en soms juist erg confronterend.
Is dit het echt? Is het leven zo eenvoudig? Door alleen de inzichten tot je te nemen en vandaar uit weer nieuwe of andere keuzes te maken?
Je hoeft niet op pad, het pad komt naar jou. Je hoeft alleen een afslag te nemen. Is het links? Of wordt het toch rechts?

Vertrouwen mag je de volgende keer op de waarheid vanuit je hart en maak daarmee een keuze.

Niet omdat het van je wordt verwacht of omdat je stemmetje dat zegt, of omdat je denkt dat het zo hoort of erger, als je het doet omdat je denkt dat het moet want anders…. Tel je niet mee, ben je niet nuttig of een nietsnut en doe je er niet toe.
Allemaal bedenksels waar je mee wordt geconfronteerd als je de stilte opzoekt in je hart en in plaats van naar buiten wijst, naar je hart wijst. Bedenksels vanuit je gedachten gebaseerd op gebeurtenissen uit het verleden of voorstellingen van de toekomst.

Laat de vrouwelijke energie van de volle maan je helpen samen met mij, Lao Tse, om helder licht te krijgen op wie jij werkelijk bent, op dat wat niet meer bij jou past, want je mag laten zijn voor wat het is, in plaats van al maar te doen en onderweg te zijn.

Ten slotte ben je er al en jij bent al jij, door je zelf te zijn hoef je niet meer jezelf te worden door hard te zwoegen onderweg in dit mooie leven van jou. Jouw gedachten zijn versluierd door het verleden en de toekomst en bedekken daarmee jouw werkelijke authenticiteit. Jouw gedachten en gevoel bepalen jouw zijn en kijk op en in het nu. Dus kom, pluk je vruchten en geniet. Je bent er al, welkom

Over de schrijver
Hilda
Door

Hilda

op 11 May 2021

Erg mooie levenslessen en gedachtes

Ellen-Wouda
Door

Ellen-Wouda

op 05 Jun 2021

Hoi Hilda, dank je wel voor je reactie! Fijn dat je er baat bij hebt! :-)

Reactie plaatsen