10 januari 2020 
1 min. leestijd

Boodschap van Lao Tse over de wijsheid van de mens

Lichtmeester Lao Tse

Eén voor allen en allen voor één.

De wijsheid van de mens heeft vooral te maken met bewustzijn.
De situaties die jullie momenteel ervaren zijn pijnlijk en dit heeft te maken met bewustzijn en ontwikkeling. Het gaat in allerlei fasen en het heeft vooral ook met verbinding te maken omdat alles met elkaar heeft te maken.
Het is het zorgen voor de aarde en zorgen voor de mens zelf, wat soms wel te wensen over laat althans zo lijkt het dan en zo voelt dat wellicht voor jullie ook. En dat bewustzijn is niet bij iedereen zo bewust aanwezig. Wat is dat bewustzijn? Het besef dat alles met elkaar in verbinding staat.

De aarde en de dieren zijn geen losse onderdelen, losse elementen.

Het is allemaal met elkaar verbonden en dat besef is er nog lang niet bij iedereen.
Het heeft ook te maken met angst en oordeel. Oordelen vanuit angst, met de vinger naar de ander wijzen of de schuld bij de ander neerleggen. Dat heeft te maken met verantwoording nemen voor je eigen keuzes, voor jouw eigen leven en dat heeft altijd direct invloed op jouw omgeving en niet alleen op jouw omgeving maar ook op jouw provincie, jouw stad, op je land en de wereld, omdat alles met elkaar verbonden is. De mens maar ook de dieren, de natuur, de aarde.

Die zorg voor jezelf en je wereld, die aandacht, laat dat ook voor de anderen zo zijn, door een voorbeeld te zijn, hoe het ook kan.

Het is niet voor niks dat jullie zeggen: verander de wereld, begin bij jezelf. Zonder de vinger naar de ander te wijzen maar door de verantwoording voor jouw keuzes te nemen, voor jouw leven en daarmee een voorbeeld te zijn voor jouw omgeving en onderschat het niet want die veranderingen, die bewegingen zijn al aan de gang, maar het bewustzijn dat heeft tijd nodig. Kies voor liefde in plaats van angst, want dat is ook de keuze waar jij verantwoordelijkheid voor kunt dragen in je dagelijks leven. Dank je wel.

Over de schrijver
Reactie plaatsen