11 maart 2020 
3 min. leestijd

Boodschap van aartsengel Michaël


Aartsengel Michaël: Neem verantwoording voor je leven.

Want dat is jouw recht. Jouw recht op aarde, van het leven op aarde.
Neem verantwoording om te creëren wat nodig is voor jou. Wat heb jij nou nodig? Wat heb jij nodig?

En zorg voor je omgeving, zodat wij jou kunnen helpen met het creëren van jouw gewenste levenssituatie. Je hoeft niet als slachtoffer gebukt te gaan onder de druk van je werkzaamheden, je verantwoordelijkheden, dit als een juk op je schouders mee te nemen. Dat mag je van je af gooien. Net zoals iedereen heb jij ook verantwoording. Verantwoording naar jezelf toe. Wat heb jij nodig? Ben je het niet aan jezelf schuldig om goed voor jezelf te zorgen?

Zoals je dat misschien met het grootste gemak uit liefde voor de ander doet, vanuit je werk, vanuit je hart vanuit je ziel. Wordt het niet tijd om dat ook aan jezelf te geven? Zorg dat je een situatie creëert zodat het voor ons mogelijk is om jou te helpen om jouw gewenste levenssituatie te laten ontstaan.

Bijvoorbeeld als je last hebt van bepaalde emoties of overtuigingen die je in de weg zitten of een werkplek die niet naar je zin is omdat je je daar niet veilig voelt. Zou je daar niet wat aandacht aan kunnen geven? Want hoe zit dat eigenlijk? Wat heb je nodig? Wat heb je nodig om je fijn te voelen? Wat heb je nodig om je veilig te voelen? Heb je daar wel eens over nagedacht? Veiligheid begint al met een dak boven je hoofd, of de plek waar je woont of slaapt en waar je eet.

Misschien moet je eens gaan schuiven van plaats? Van werkplek of van de eettafel? En zie en let op wat er gebeurt als jij van plek wisselt. Een andere positie dan welke je de afgelopen tijd hebt aangenomen. De positie vanuit jezelf als werknemer in je functie, als rol van moeder, als verzorgende, als ouder, of als kind, of als buurvrouw. Wat heb je nodig?
Is de situatie nog zoals die is? Of wordt het tijd om eens op te gaan ruimen? Of misschien wordt het tijd voor een andere woonplek.

Zorg dat je kunt ontvangen, dat je het jezelf gunt.

Omdat je weet dat je het nodig hebt. Neem die verantwoordelijkheid op je, die verantwoordelijkheid voor jezelf, voor jouw geluk. Het geluk is eigenlijk van levensbelang.
Door in beweging te blijven, door op onderzoek te gaan bij jezelf. Misschien een dagboekje bijhouden om te ontdekken, dat wat jouw werkelijke intentie is. Van het aannemen van een bepaalde houding of het accepteren van een bepaalde situatie. Waarom zou je daar geen actie op kunnen ondernemen? Maar niet voordat je eerst bij jezelf naar binnen gaat en je afvraagt wat je nodig hebt.

Want waarom snak je zo naar die andere situatie? Waarom kijk je daar naar uit? Wat is er mis met de situatie waar je nu zit? Of de plek waar je je nu bevindt? Waarom voelt dat zo? Wat heb je daarin nodig? Ben je eenzaam? Wil je graag een relatie? Ben je op zoek naar een maatje? Dat kan wel een reden zijn waarom je je niet prettig voelt op die plek. Vaak is het een gevoel, iets wat je mist, wat je extra aandacht mag geven.

Zorg dat je een situatie creëert zodat wij, de lichtmeesters, je gidsen, jou kunnen helpen die situatie te creëren die je nodig hebt op dat moment. In plaats van als slachtoffer aan te geven dat het je lot is, dat het niet anders is, dat het zo moet zijn, dat je geen andere keuze hebt. Terwijl je eigenlijk wel voelt dat je iets anders nodig hebt.

Vraag mij om hulp daarbij om de verantwoording te nemen door je leven op te pakken en te creëren voor jezelf wat jij nodig hebt. Ook jij hebt het recht van bestaan, net zo goed als een ander.
Vaak huist er in een bepaalde houding, of gedrag, of reactie een bepaald gevoel. Meestal vanuit angst, dat kan ook verdriet zijn of eenzaamheid. Dan blijkt als je daar naar luistert dat de oplossing of de heling vaak dichterbij is dan je denkt. Door alleen even op onderzoek te gaan.

Geef jezelf die tijd en aandacht daarvoor, en ook de ruimte.
Doe dat, neem je verantwoordelijkheid en zorg voor jouw levensgeluk. Het is van levensbelang. Dank je wel.

Over de schrijver
Reactie plaatsen